IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Китай ще спечели търговската война?

Стратегията на администрацията на Доналд Тръмп ще навреди най-вече на американските производители и потребители

11:36 | 12.08.18 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 04:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

13
rate up comment 2 rate down comment 0
Gold Zombie
преди 5 години
Въвеждането на базов минимален доход е неизбежно, но съвсем няма да е необходим чак толкова голям консенсус. Като цяло целта е нова финансова парадигма, в която тоталитарното световно управление отпуска на послушната кешлес масовка, колкото и когато прецени. Ако не слушкаш - няма да имаш SDRs по сметката - дате видим ще можеш ли да си купиш нещо... и с какво ?Целта на мелодрамата в момента, колкото и да не ви се вярва е отслабването на долара за сметка на юана. Иначе няма как да се получи донагласяването в кошницата на МВФ за да пуснат SDR-ите. Като цяло, светът изглежда съвсем друг, когато в анализите си, човек приеме "еретичното" схващане, че играта не е между отделните държави и техните правителства и глобалистите не са само в главите на феновете на конспирации.Да не забравяме, че 2018-та е планирана, точно за такъв катализатор в промяната на финансовата парадигма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 3
zelka007
преди 5 години
смесител за баня с душ , качествено изпълнение ...Видима (Идеал стандарт) - 500,00лвSYNCHRO (сети се от къде) - 125,00лвкак мислиш купува българина , като застане на щанда :))) ... верно българския е няколко нива над китайския като качество и изпълнение , ама масовия случай не е като мен или някой друг дето изкарва по-нормални пари ... та тъй за китайската инвазия .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 0
Стефчо
преди 5 години
само като се сетя, че кинезите взеха указ 56 от нас и го приложиха на практика. и къде са те сега, къде сме ние ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 3
redcretin
преди 5 години
Определено грешиш, достатъчно е да се проверят броят патенти по държави...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 7
redcretin
преди 5 години
Няма проблем човек да не работи. Въпросът е да е задоволен и материално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 19 rate down comment 9
Тава е
преди 5 години
Чета статията и коментарите и настръхвам от ужас. Основният проблем на царуващите, от когато има човешка история, е как да имат повече блага. Първо да накарат поданиците си да произвеждат повече и как да заграбят от съседите, било с война, било с измама/дипломация/. Най успешни са били древните египтяни, защото умело са съчетавали административното и духовно управление, и за това близо 3 000 години са просперирали. В днешно време, като световен икономически и политически лидер, САЩ са спукана гайда-от всякъде издишат. Американците на знаят и не искат да работят, тях ги храни целият свят, а който не дава, идват баретите, майданите или самолетоносачите. Само преди 50 години европейските народи доказаха, че могат да правят чудеса когато са мотивирани. Мотивът "пари" е необходим, но не е достатъчен и за това повечето днешни царе скоро ще бъдат пометени. "Човекът" има сложно поведение и е глупаво да прогнозираш, че където е хранилката, там са и "говедата"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 3
Alx
преди 5 години
Китай от известно време изнася нискотехнологичните производства с по малка добавена стойност в Африка. Просто Европа и САЩ трябва да помислят за насърчаване на собствените си производства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 5
bgMan
преди 5 години
Ама те могат да се правят на всяко друго място.Китай да не би да е единствената държава с евтин труд?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 8
bgMan
преди 5 години
Статията отново не е достатъчно обективна и всеобхватна.Ами ако целта на глобалистите (които загубиха президентското място в САЩ заради Тръмп) е именно нещо такова, че точно с помощта на Китай в продължение на някакъв период от 15-20 години да сринат цените на колкото се може по-голяма част от световното производство за да докарат по-голямата част от света до консенсус относно постепенната отмяна на настоящия финансово-икономически модел и заменянето му с повсеместна роботизация и автоматизация и въвеждането на базовия минимален доход защото заради това 80-90% от населението ще остане без работа???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 6
ivan4o555
преди 5 години
Много си прав, Крас!Китай пилее суровините за глупави предмети.Европа можеше и все още може да помогне с подобни , но качествени производства на Източна Европа.Но Европа "предпочете" да примами и открадне младото и образовано поколение на Източна Европа!По този начин европейските бюрократи нанесоха удар в сърцето на Източна Европа, като я обрекоха на обезлюдяване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още